visie van katrotje

Als Oost-Vlaamse kleuterjuf - na een opleiding aan de Artevelde Hogeschool in Gent - liet ik mij onderdompelen in de wereld van kleuters.

En die wereld ontdekken, heb ik letterlijk gedaan…

In 2002 heb ik de kans gekregen mijn liefde voor reizen te combineren met het onderwijs.

Kleuterscholen zijn er immers over de hele wereld.

Na al deze geweldige ervaringen mocht ik uiteindelijk zelf ontdekken hoe het is om als mama aan een kleuterschool te staan.

Met 2 kinderen en een eigen klas was het een hele uitdaging om voldoende tijd te vinden om alles rond te krijgen. Je hebt immers een thema dat je echt tot leven wilt brengen met leermaterialen. Maar je hebt ook een gezin waar je van wilt genieten. Dilemma…

In de zomervakantie van 2015 was ik druk aan het voorbereiden voor het nieuwe schooljaar en plaatste ik een foto van mijn rekenkastje op sociaal media.

Hier bleek veel interesse voor te zijn. En zo, is katrotje geboren. 

Ondertussen ontwerp ik nog enthousiast materialen. De prachtige illustraties van educlips mogen hier niet bij ontbreken. 

Nadat katrotje enkele jaren leerkrachten heeft geholpen bij het onwikkelen en uitbrengen van materialen zoals bv juf Sara, Juf Berdien, juf Phoebe,... ben ik in 2020 mee gaan werken met Samen Voor Onderwijs. Op deze manier kan ik nog meer leerkrachten helpen bij het uitbrengen van zelfgemaakte materialen.  

Waarom? Gewoon, omdat het zo leuk is om te helpen.

 

"onderwijs maken we samen

 

En de prijzen van katrotje…. die zijn belangrijk: LAAG. Zo blijft het materiaal voor IEDEREEN toegankelijk.

 

Ik wil, met wat ik graag doe, leerkrachten helpen om tijd terug voor zichzelf te vinden.
+
De kinderen hun eigen kunnen laten ontdekken, met leuke spelletjes van katrotje.

 

Katrien
van katrotje